FK TEŠNJAR 

jedan je od retkih klubova u gradu koji već više od četrdeset godina uspešno gaji imidž "gradskog kluba", okupljajući isključivo dečake sa valjevske kaldrme, pri čemu su uvek prioritet imali oni rođeni i odrasli u najpoznatijem gradskom kvartu - Tešnjaru. Klub sve ove godine funkcioniše i opstaje zahvaljujući neizmernoj ljubavi i entuzijazmu svih onih koji su ga vodili i za njega igrali, velikih zaljubljenika u fudbal, staru čaršiju Tešnjar i Valjevo. Klub je osnovan 11. avgusta 1973. godine u Mesnoj zajednici "Stari grad" i od samog osnivanja klub se uključio u takmičenje u Opštinskoj ligi Valjevo. Od važnijih rezultata treba spomenuti da je "Tešnjar" bio član Posavsko Podunavske zone i te sezone takmiči se sa ekipama kao što su: "Budućnost" Valjevo, "Železničar" Lajkovac, "Ribnica" Mionica, "Elind" Valjevo, "Krušik" Valjevo, "Jedinstvo" Ub, "Radnički Zorka" Šabac...Nakon završetka prvog dela prvenstva "Tešnjar" je zauzeo drugo mesto. Te iste godine "Budućnost" je osvojila prvo mesto, iako je bila poražena od "Tešnjara" sa 2:1 i u prvenstvenoj i u kup utakmici, kao i da je bio osvajač Kupa Maršala Tita na teritoriji Fudbalskog saveza Kolubarskog okruga 1978. godine kada je u finalu pobeđen lajkovački "Železničar" nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca 1:1 (6:5).  Prvi predsednik kluba bio je Ranko Milivojević (sajdžija). Pod njegovim mandatom "Tešnjar" je odigrao kup utakmicu na nivou Jugoslavije protiv beogradskog FK "Rad" sa Banjice. Za doživotnog predsednika kluba je potom izabran Momčilo Pirgić koji je jedan od osnivača kluba. Svoj doprinos u radu kluba dali su i predsednici Gligorije Nenadović, Mihailo Petrović (pekar), Bora Preradović (moler), Boža i Dane Nešić, kao i legenda među pobrojanima Miša Uštać (brica). Jednu od najuspešnijih generacija fudbalera "Tešnjara" predvodili su Zoran Grujičić, Dušan Božić (Šore), braća Božidar i Laza Anđelković, Svetislav i Slobodan Ilić, zatim Rade Pirgić, Zoran Milić a najveći talenat u tadašnje vreme bio je Branko Đukić (Cvrle). Zbog svog "idejnog opredeljenja" da zadrši imidž pravog gradskog kluba, Tešnjar nikad nije "jurio" velike fudbalske rezultate. Važno im je bilo da ostanu to što jesu: Tešnjarci i Valjevci, negujući svoju građansku tradiciju. Dosta je igrača prodefilovalo kroz Tešnjar. Dosta njih je odlazilo u druge klubove, najviše u Budućnost, što je bila velika čast za ovaj klub, ali bi mu se potom uvek vraćali. Fudbalski klub Tešnjar sada je član Međuopštinske lige Kolubara  a oni koji ga vode, ili u njemu igraju, zadržali su isti entuzijazam i volju kao pre četiri decenije. Od nedavno klub je napravio veliki korak u podmlađivanju ne samo igračkog kadra već i uprave sa ciljem da ova "tešnjarska priča" ima svoje naslednike i da traje i dalje, još mnogo godina.

_______________________________________________________________________

FK RIBNIKAR 

iz Pecke osnovan je 1923. godine kao jedan od prvih klubova u tadašnjoj Kraljevini SHS. Sa kraćim prekidima ovaj fudbalski klub postoji do današweg dana. Zbog malog broja fudbalskih klubova u to vreme su se uglavnom odigravale prijateljske utakmice. Na terenu "Vučkovača" klub igra svoje utakmice sve do 60-tih godina 20-tog veka kada se seli na današnji teren pored reke Pecke. Izgradnjom keja pored toka reke Pecke sprečena su dalja plavljenja terena i omogućeno je njegovo normalno funkcionisanje.

Od 60-tih do kraja 80-tih godina prošlog veka klub se takmiči u valjevskom podsavezu sa promenljivim uspehom. Bilo je godina uspona ali i padova. Krajem 80-tih godina prošlog veka formirana je Opštinska liga Osečina čije je postojanje negativno uticalo na funkcionisanje kluba. Formiran je niz seoskih klubova od kojih većina nije imala ni finansijski ni kadrovski kapacitet da uspešno funkcioniše tako da je kvalitet fudbala naglo opao. Liga je kako tako funkcionisala do 1992 godine. U tom periodu klub je nekoliko puta bio prvak Opštinske lige i kao takav takmičio se u kvalifikacijama za viši rang )npr.protiv Radalja ili Lipničkog šora) ali nije uspevao i da se kvalifikuje. Krajem 1992. i početkom 1993.godine zbog ogromne društvene i ekonomske krize i nezabeležene hiperinflacije klub prestaje sa radom a Opštinska liga Osečina se raspada.

Polovinom 90-tih godina prošlog veka klub obnavlja svoj rad koji traje do današnjih dana. U ovom periodu klub je menjao rangove takmičenja što zbog čestih reorganizacija u okviru fudbalskog saveza što zbog uspona i padova u samom radu. Ipak i pored teških uslova za rad može se reći da je ovaj period jedan od uspešnijih u skoro vekovnoj tradiciji kluba.

_______________________________________________________________________

  • SENJAK (Valjevo)
  • LUKAVAC (Lukavac)
  • JADAR 2013 (Valjevo)
  • MILENKO PAVLOVIĆ (Gornje Crniljevo)
  • DRAČIĆ 2018 (Valjevska Kamenica)
  • POLET (Popučke)
  • ŽABARI (Žabari)
  • RAKAC STAVE (Stave)

 

Osnovan: 1973 godine
 
 
Adresa: Birčaninova 112, Valjevo
 
 
Stadion: "Riverside"
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Osnovan: 1923 godine
 
 
Adresa: Pecka bb, Pecka
 
Stadion u Peckoj