OFK OSEČINA

iz Osečine osnovan je daleke 1950.godine i od osnivanja menjao je ime više puta. Prvo se zvao "Tića Milovanović", zatim "Podgorina", pa "Podgorka" i na kraju OFK "Osečina". Značajan uspeh postiže 1983.godine kada se plasirao u Posavsko-Podunavsku zonu što je i zvanično najviši rang u kojem se klub takmičio. 

U to vreme PP zona je bila jači rang takmičenja od današnje Srpske lige. Ovaj uspeh ostvaren je sa trenerom Branom Bradonjićem i pomoćnikom Paunom Uroševićem. 

Iz ovog kluba je poniklo dosta talentovanih fudbalera koji su nosili dres valjevske Budućnosti, Loznice, Mačve, OFK Beograda. Izdvajamo Nebojšu Andrića, Vladicu Petrovića, Branka Milovanovića i Ljubišu Rankovića.

_______________________________________________________________________

FK ZSK

osnovan je 1950 god. kao SD Zlokućani, 1970 god. se gasi a već 1972 nastavlja sa radom kao FK ZSK. Sve do 1997. god. nije imao sopstveni teren a svoj dom zvanično otvara 14.8.1997. god u prijateljskoj utakmici sa Crvenom Zvezdom. Izgradnjom tribina kapaciteta 1000 sedećih mesta danas je to jedan od najboljih fudbalskih stadiona u Valjevu a i šire, lociran na nekadašnjem Senjaku po kome i dobija naziv

Kroz klub je prošla velika plejada uspešnih igrača, medju njima su Miša Pavić, Miroslav Begović, Vladika Ladavec, Slobodan Santrač...Zapaženi klupski igrači su Dragan Marović, Aca Nikolić, Dragan Milivojević Džokej, Mića Ilić, Mikan Ranković, Branko Vićentijević. Kao predsednici kluba istakli su se Boško Đerić, Bobe Opačić, Miša Rvović, Živojin Erić, Vladimir Stojić, Obren Mirković, Rodoljub Đerić, Miško Ratković, Ivan Dasović, Mima Begović a posebno Jovan Pimić. 

Nepravedno bi bilo nepomenuti Živorada Žiku Pločić čoveka koji je posledje dve decenije sigurno sinonim za ovaj klub, njegov alfa i omega i dugogodišnji šef stručnog štaba. 

Najveći rezultatski domet FK ZSK je plasman u Drugu Saveznu ligu 2000 godine u kojoj se zadržao dve sezone. Nakon tog velikog uspeha nailazi težak period za ovaj klub i seljenje u niže rangove sve do Okružne lige Kolubara čiji je poslednju deceniju i više jedan od najstabilnijih članova.

_______________________________________________________________________

FK ISKRA

iz Donje Bukovice osnovan je 1980 godine i počinje takmičenje u Seoskoj ligi. Zvanično takmičenje otpočeo je 1985.godine u Opštinskoj ligi Valjeva. Osnivači kluba bili su Vladan Živković i Boban Tadić a za prvog predsednika izabran je Veroljub Matić. Tim je vodio prvio trener Brana Milosavljević - Pidon. U periodu 1986-1990 klub se stabilizuje i počinje da igra zapaženu ulogu u ovom rangu takmičenja. Intenzivno se radilo na stvaranju nove generacije igrača, stasao je novi tim koji uspeva da izbori ulazak u Međuopštinsku ligu. U sezoni 1994-1995 na kormilo kluba dolazi uspešni privrednik Dušan Janković koji je obavljao funkciju sportskog direktora i ujedno bio jedan od glavnih finansijera kluba. Već u narednoj sezoni osvaja prvo mesto i stiče pravo igranja u Okružnoj ligi Kolubara čiji je i danas član. 

Klub dugo nije imao svoje igralište ali je angažovanjem meštana iz ovog sela i agilne uprave i sponzora uz velike napore izgrađeno sopstveno igralište gde se sada obavljaju treninzi, igraju zvanične utakmice i uspešno rade i mladji pogoni ovog kluba. 

Klub svake godine organizuje memorijalni turnir u znak sećanja na svoje bivše prvotimce Miloša Timotića i Miodraga Rajčića koji su tragično nastradali.

_______________________________________________________________________

  • BRĐANAC (Valjevo)
  • KOLUBARA 2 (Valjevo)
  • JUNIOR Novo Naselje (Valjevo)

 

Osnovan: 1950 godine
                              
Adresa: Hajduk Veljkova bb, Osečina
 

Stadion u Osečini

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Osnovan: 1950 godine
 
Adresa: Senjak bb, Valjevo
 
Stadion: "Senjak"

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Osnovan: 1980 godine
 
 Adresa: Donja Bukovica
 
Stadion u Donjoj Bukovici