FK RADNIČKI 

formiran je 1967.godine na teritoriji Mesne zajednice Peti puk. Već sledeće godine bio je prvak među fudbalskim aktivima. Međutim 1972.godine aktiv prestaje sa radom jer je postojeće igralište oduzeto i na toj lokaciji izgrašeno Naselje 27.novembar. Ipak to nije uspavalo zaljubljenike fudbalsku loptu iz ovog dela Valjeva koji 20 juna 1979.godine ponovo aktiviraju klb i tada mu daju ime Radnički. Kroz klub su prošle mnogobrojne generacije veoma kvalitetnih igrača međutim u pogledu klupskih rezultata i prikazane kolektivne igre sigurno se izdvaja generacija iz 1986/87 koju su predvodili Slobodan Arsenijević, Radojica Karanović, Slobodan Radić. Ova generacija uspela je prva da se plasira u Kolubarsko Podrinjsku ligu (rang Srpske lige). Od mnogobrojnih igrača koji su pojedinačno postigliveliki uspeh svakako treba izdvojiti Živana Rakića, koji je prvo prešao u valjevski Metalac a kasnije u Crvenu Zvezdu

Poslednjih godina posebna pažnja se poklanja radu sa mladjim kategorijama a škola fudbala Radnički je postala rasadnik talentovanih igrača. 

Radnički se može pohvaliti i masovnim navijačkim pokretom koji je postao njegov zastitni znak.

_______________________________________________________________________

 

OFK DIVCI 

iz Divaca osnovan je 13. marta 1978. godine i od svog osnivanja nije menjao ime. Poseduje sopstveno igralište u Divcima koje je poslednjih godina, zahvaljujući agilnom rukovodstvu kluba a pre svih nekadašnjem predsedniku Kolubarskog okruga Časlavu Lukić, izraslo u izuzetno lep sportsko rekreativni centar. 

Najveći rezultatski uspeh ostvaren je u sezoni 88/89 kada je ekipa jesenji deo takmičenja završila na drugom mestu iza FK Kačer iz Belanovice ali je ipak u nastavku prvenstva uspela da se domogne prvog mesta i po prvi put u svojoj istoriji postane član Podrinjsko Kolubarske lige (rang Zone). U ovoj ligi klub se takmiči tri sezone  a reorganizacijom takmičenja 91/92 status zonaša zadržava samo prvih pet klubova tako da se ponovo seli u rang Okružne lige čije je i danas član. 

Polsednjih godina OFK Divci u ovom rangu predstavljaju jedan od organizovanijih fudbaskih kolektiva. U okviru kluba već duži niz godina uspešno radi i pionirska sekcija fudbalera koja se takodje  takmiči u Okružnoj ligi.

Od značajnijih fudbalera koji su prošli kroz ovaj klub treba spomenuti Vladetu Starčević, Zorana Stojanović Creva, Branka Stojanović Belog kao i Branka Savić. Tu je i Radivoje Milutinović Beka kao i pokojni Slobodan Zebić koji sa 45 postignutih golova u jednoj sezoni spada u najleće golgetere kluba i pored činjenice da je veoma mlad umro. 

_______________________________________________________________________

FK MLADOST

je iz sela Dračić i osnovan je 1978.godine od strane entuzijasta okupljenih oko Omladinske organizacije. Ima sopstveni stadion sa svlačionicama gde trenira i igra prvenstvene utakmice. Za osnivanje kluba najviše je zaslužan tadašnji predsednik omladine Tomislav Godjevac, prvi predsednik je bio Jovan Todosić a trener Vlajko Brković jedan od legendi valjevskog fudbala. U početku klub je postizao različite rezultate ali tek sa izgradnjom sopstvenog igrališta dolaze uspesi.

Najbolji rezultat je postignut u sezoni 1982/83 gde je zabeleženo više pobeda nad renomiranim ekipama u Medjuopštinskoj ligi i pored činjenice da su fudbaleri iz Dračića debitovali u ovoj ligi. Međutim posle uspeha naišao je pad jer su u ekipu dovedene igrači sa strane, što je pokazalo se ubrzo bila pogrešna politika.

FK Mladost posle godina igranja u Međuopštinskoj ligi uspeva da se u sezoni 2012/13 plasira u Okružnu ligu kolubara čiji je i sada član.

 

 

Osnovan: 1979 godine
                             
 
Adresa: Peti puk bb, Valjevo
Stadion V puk
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osnovan: 1978 godine
 
 
Adresa: Divci bb, Divci
Stadion Aerodrom
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Osnovan: 1978 godine
 
 
Adresa: Dračić bb, Dračić
 
Stadion u Dračiću