FK Radnički formiran je 1967.godine na teritoriji Mesne zajednice Peti puk. Već sledeće godine bio je prvak među fudbalskim aktivima. Međutim 1972.godine aktiv prestaje sa radom jer je postojeće igralište oduzeto i na toj lokaciji izgrašeno Naselje 27.novembar. Ipak to nije uspavalo zaljubljenike fudbalsku loptu iz ovog dela Valjeva koji 20 juna 1979.godine ponovo aktiviraju klb i tada mu daju ime Radnički. Kroz klub su prošle mnogobrojne generacije veoma kvalitetnih igrača međutim u pogledu klupskih rezultata i prikazane kolektivne igre sigurno se izdvaja generacija iz 1986/87 koju su predvodili Slobodan Arsenijević, Radojica Karanović, Slobodan Radić. Ova generacija uspela je prva da se plasira u Kolubarsko Podrinjsku ligu (rang Srpske lige). Od mnogobrojnih igrača koji su pojedinačno postigliveliki uspeh svakako treba izdvojiti Živana Rakića, koji je prvo prešao u valjevski Metalac a kasnije u Crvenu Zvezdu

Poslednjih godina posebna pažnja se poklanja radu sa mladjim kategorijama a škola fudbala Radnički je postala rasadnik talentovanih igrača. 

Radnički se može pohvaliti i masovnim navijačkim pokretom koji je postao njegov zastitni znak.

_______________________________________________________________________

 

 

OFK Osečina iz Osečine osnovan je daleke 1950.godine i od osnivanja menjao je ime više puta. Prvo se zvao "Tića Milovanović", zatim "Podgorina", pa "Podgorka" i na kraju OFK "Osečina". Značajan uspeh postiže 1983.godine kada se plasirao u Posavsko-Podunavsku zonu što je i zvanično najviši rang u kojem se klub takmičio. 

U to vreme PP zona je bila jači rang takmičenja od današnje Srpske lige. Ovaj uspeh ostvaren je sa trenerom Branom Bradonjićem i pomoćnikom Paunom Uroševićem. 

Iz ovog kluba je poniklo dosta talentovanih fudbalera koji su nosili dres valjevske Budućnosti, Loznice, Mačve, OFK Beograda. Izdvajamo Nebojšu Andrića, Vladicu Petrovića, Branka Milovanovića i Ljubišu Rankovića.

_______________________________________________________________________

 

 

OFK Divci iz Divaca osnovan je 13. marta 1978. godine i od svog osnivanja nije menjao ime. Poseduje sopstveno igralište u Divcima koje je poslednjih godina, zahvaljujući agilnom rukovodstvu kluba a pre svih nekadašnjem predsedniku Kolubarskog okruga Časlavu Lukić, izraslo u izuzetno lep sportsko rekreativni centar. 

Najveći rezultatski uspeh ostvaren je u sezoni 88/89 kada je ekipa jesenji deo takmičenja završila na drugom mestu iza FK Kačer iz Belanovice ali je ipak u nastavku prvenstva uspela da se domogne prvog mesta i po prvi put u svojoj istoriji postane član Podrinjsko Kolubarske lige (rang Zone). U ovoj ligi klub se takmiči tri sezone  a reorganizacijom takmičenja 91/92 status zonaša zadržava samo prvih pet klubova tako da se ponovo seli u rang Okružne lige čije je i danas član. 

Polsednjih godina OFK Divci u ovom rangu predstavljaju jedan od organizovanijih fudbaskih kolektiva. U okviru kluba već duži niz godina uspešno radi i pionirska sekcija fudbalera koja se takodje  takmiči u Okružnoj ligi.

Od značajnijih fudbalera koji su prošli kroz ovaj klub treba spomenuti Vladetu Starčević, Zorana Stojanović Creva, Branka Stojanović Belog kao i Branka Savić. Tu je i Radivoje Milutinović Beka kao i pokojni Slobodan Zebić koji sa 45 postignutih golova u jednoj sezoni spada u najleće golgetere kluba i pored činjenice da je veoma mlad umro. 

_______________________________________________________________________