Terziću novi mandat

12/07/2015 22:02

Fudbalski savez Valjeva je na izbornoj Skupštini održanoj 26.novembra 2015.god za predsednika izabrao Radovana Terzića koji je i tokom prethodna dva mandata bio na ovoj funkciji. Protivkandidat mu je bio Goran Starčević, bivši savezni sudija, koga je predložilo šest klubova, dok je predlog za Terzića, nekadašnjeg fudbalera Budućnosti i Krušika, dao Izvršni odbor FSG Valjeva.

U prvom krugu glasanja Terzić je dobio 19 a Starčević 15 glasova. Pošto niko od kandidata nije imao većinu, po Statutu, u drugom krugu je bila neophodna prosta većina u kojoj je Terzić dobio 23 a Starčević 6 glasova. Skupština je imala miran tok do glasanja za izbor predsednika kada je bilo dosta bure. Pojedinci iz sudijske organizacije koji nisu imali pravo glasa smatrali su da su izbori neregularni zbog toga što nisu svi delegati glasali, ali su se strasti smirile i Skupština je privedena kraju.

Novi-stari predsednik Radovan Terzić posle održane Skupštine rekao je da se oseća neprijatno zbog ponašanja nekih ljudi iz sudijske organizacije i da ne zna u čemu je njihovo nezadovoljstvo kada od sredstava koje Savez dobija iz gradskog budžeta njima ide veliki deo. Takođe je istakao da je iza njega nešto ostalo u prethodna dva mandata, pre svega u obezbedjivanju materijalne pomoći klubovima i da će se truditi da se rad Saveza još viđe unapredi u narednom periodu.

U Izvršnom odboru su: Uglješa Janjić (potpredsednik), Dragan Andrić, Pantelija Živanović, Života Janković, Pavle Milutinović, Darko Pošarac, Milan Gajić, Dejan Joksimović, Zoran Lučić i Vojkan Kokošar.